Tuesday, January 29, 2013

I now pronounce you husband and wife!

U predhodnom postu sam najavio da će ovaj mesec biti presudan u mom privatno životu. Kao što sam i najavio, na naš sveti Pravoslavni praznik Božić Shilpa je dobila Američku vizu, nakon čega smo se nakon dve pune godine ponovo ujedinili. Dugo smo bili jedno bez drugoga, možda čak i previše, al' verujem da je Bog imao nešto u planu i hteo da izgladi pojedine račune, pre nego što nam je dozvolio da zajedno nastavimo tamo gde smo stali Januara 2010. Dve kulture, dve vere, dva socijalna staleža, dvoje mladih ljudi su se spojili u zajednicu, koja je od samog početka trpela mnogobrojne udare, prvenstveno zbog takozvanih 'socijalnih normi' dveju kultura, pogotovo one malo starije i tradicionalnije. Al' donekle smo prevazišli pojedine prepreke i odlučili da našu vezu konačno, nakon pune 4 godine krunišemo brakom.

Dana 28. Janura Shilpa i ja smo izrekli sudbonosno 'DA' u intimnoj ceremoniji u opštini New York City-ja, u prisustvu nekolicine naših dobrih prijatelja koji su sa nama još od samog početka naše veze. Nažalost naše porodice nisu bile u mogućnosti da prisustvuju našem venčanju, al' su bili u našim srcima i mislima. Nadamo se da ćemo u budićnosti posetiti Srbiju i Indiju i tamo prirediti intimne ceremonije za tamošnju porodicu i prijatelje. 


Shilpa i ja smo se venčali u tradicionalnoj Indijskoj garderibi, SARI za nju i KURTA za mene. Vrlo jednostavno i umereno je bio naš izbor, nismo išli u puno Indijsku svadbenu odoru, jel' turban, nakin i zlato na sve strane nije po mom ukusu :)


Uz nas su bili prijatelji, koji su sa nama od samog početka naše veze.

Nakon venčanja uputili smo se ka poznatom New York-škom restoranu Gramercy Tavern gde smo uživali u intimnoj i vrlo ukusnoj večeri, propraćenoj uz razna vina sa prostora Centralne Evrope i Balkana. Iskustvo u restoranu je bilo izvanredno, usluga fantastična, hrana izvanredna, a na kraju se ispostavilo da su par njihovih kuvara u poslastičarskom delu bili moju šegrti u Jean Georges, što me je vrlo obradovalo.

Venčanje je bilo malo, intimno i umereno, al' smo sve izuzetno uživali. 

Ovo venčanje je samo početak jednog braka, na koji smo toliko čekali i za koji smo se toliko borili. Verujemo da se isplatilo i da je blistava budućnost pred nama.

22 comments:

 1. Čestitam od srca i želim vam sve najbolje :)

  ReplyDelete
 2. Cestitam od srca!!! Puno srece, veselja, zdravlja i svega sto si sami zelite u buducem zivotu zeli vam
  maja

  ReplyDelete
 3. Shilpa je mnogo lepa. Drago mi je sto vidim ovako srecne i nasmejane ljude, cestitam i sve najbolje, zauvek!

  ReplyDelete
 4. Moje srdacne cestitke. Zelim vam sve najbolje u zivotu i mislim da je divno da ste na vjencanju spojili i vase tradicije. Shilpa je puno lijepa i naravno lijep ste par. Veliki pozdrav za oboje:)

  ReplyDelete
 5. Dragi Miroslave, cestitke od srca! Puno srece i sve najbolje vam zelim :)

  ReplyDelete
 6. Sve čestitke, da bude srećno i dugovečno! Čuvajte jedno drugo!

  ReplyDelete
 7. Divno! Miroslave, sve čestitke tebi i Shilpi! Želim vam skladan brak, ispunjen rastućom ljubavlju i bez ikakvih trzavica!

  ReplyDelete
 8. Prelep ste par!Sve najbolje vam želim! Hvala ti i što si sa nama podelio ove divne novosti i fotografije!

  ReplyDelete
 9. Cestitam, sve najlepse u zajednickom zivotu! Uzivajte u svojoj ljubavi :)

  ReplyDelete
 10. Divan ste mladi par i sigurno se isplatilo boriti i čekati, iskrene čestitke, puno sreće sve najbolje vam želim !

  ReplyDelete
 11. Čestitam vam od ♥ i želim vam sve najbolje u braku i životu i naravno puno dece...

  ReplyDelete
 12. od srca vam čestitam i želim vam svako dobro. uživajte, volite se i budite uvijek sretni i veseli :)

  ReplyDelete
 13. Divno! Congratulations! Lepu si devojku izabrao. Sve najlepse u buducem zivotu. Ah ta birokratija, sada se odmorite od nje i uzivajte! Kakav ce to spoj da bude na vasem stolu - indijsko-srpska kuhinja:)

  ReplyDelete
 14. Ljubav ne poznaje granice i tako treba i da ostane!
  Čestitam vam još jednom, kada sam pre neki dan videla fotke na fb-u JAKO sam se obradovala... Sve najbolje vam želim od sveg srca!

  ReplyDelete
 15. Iskrene čestitke sa željom da vas prate ljubav i sreća svakoga dana.
  Za uspješan brak najmanje je potrebno veliko vjenčanje, nakon kojeg svejedno uvijek netko ima primjedbe, sasvim dovoljno je prisustvo dobrih prijatelja.

  ReplyDelete
 16. Miroslave, sve čestitke tebi i Shilpi! Puno sreće i sve najbolje vam želim!:) Divan ste par!

  ReplyDelete
 17. Dragi Miroslave, sve najbolje vam želim, da vaša ljubav pobedi sve prepreke!
  Veliki pozdrav od mene i moje porodice za tebe i tvoju prelepu Shilpi. :)

  ReplyDelete
 18. Čestitam! Puno, puno, puno sreće i ljubavi vam želim! :) Prekrasan ste par!

  ReplyDelete